Werkwijze, modellen en technieken

Hoe ziet een coachtraject eruit?

Kennismakingsgesprek

We starten met een vrijblijvend, online kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt rond de 45 minuten. Je kunt dit zelf inplannen in mijn agenda. Zit hier geen voor jou geschikt moment tussen? Stuur dan vooral een berichtje via het contactformulier en dan kijken we samen naar een moment dat voor ons allebei schikt.
Wanneer je het prettig vindt om vooraf kort telefonisch kennis te maken, is dit (kosteloos) ook mogelijk. 

Tijdens dit gesprek krijg je een voorproef op hoe het is om door mij gecoacht te worden en zet je gelijk de eerste stap naar het bereiken van jouw coachdoelen. Als we een klik hebben, licht ik je graag toe hoe ik denk dat ik jou het beste kan begeleiden.
Ook licht ik je de ethische code toe waarmee ik via de NOBCO werk. Je gaat met dit vrijblijvende gesprek geen verplichtingen aan. Wel verwacht ik van je dat je altijd even laat weten of je wel of niet samen wilt starten.

Na de kennismaking

Na het gesprek heb je een paar dagen de ruimte om te bedenken of je met mij als coach verder wilt.
Wanneer je besluit verder te gaan, formuleren we samen heldere coachdoelen en maken we afspraken rondom het intakeformulier, Coaching Monitor, de startdatum en facturering. De kennismaking zie ik dan ook als een intakegesprek. Je gegevens worden te allen tijde vertrouwelijk behandeld.

Verder stel ik een coachovereenkomst op waarin je doelen en alle afspraken op een rij staan. 

Wanneer je besluit dat je niet verdergaat, dan nemen we vriendelijk afscheid en hoop ik je toch een beetje op weg geholpen te hebben.

Gesprekken

We starten altijd met een kick-off. Tijdens deze sessie behandelen we het intakeformulier, bespreken we mogelijke obstakels en krijg je alvast concrete handvatten en oefeningen mee.

De coachsessies vinden zowel online als face-to-face. De ervaring leert dat online gesprekken net zo waardevol zijn als face-to-face coaching. Ook gaan we een keer de natuur in voor een buitensessie.

We maken samen afspraken over de frequentie van de afspraken, al starten de meeste coachees met een aantal wekelijkse gesprekken en gaan we dan over naar eens in de twee weken.

Na ieder gesprek vraag ik je een reflectieverslag te schrijven. Van cliënten krijg ik vaak terug dat dit hen helpt om opgedane inzichten nóg beter te verwerken en helpt om de coachdoelen scherp op het netvlies te houden.
Ook geef ik je opdrachten mee om de inzichten uit de gesprekken toe te passen in de praktijk, beter te leren ontspannen of nieuw gedrag te oefenen. Gemiddeld zul je hier 1 à 1,5 uur per week aan kwijt zijn, het liefst verdeeld over meerdere dagen. Zie het als het trainen van nieuwe spiergroepen; je wordt alleen maar sterker wanneer je er regelmatig mee bezig bent!

Afsluitende sessie en evaluatie

Zodra je je doelen hebt bereikt, evalueren we – tijdens de afrondende sessie – het traject. Mocht je ervoor hebben gekozen de Coaching Monitor te benutten, betrekken we dit in onze evaluatie. Ook vraag ik je of je bereid bent een (Google) recensie af te geven over het traject dat we samen doorlopen hebben. 

Nazorg

Heb je in de maanden na ons traject behoefte aan contact? Dan mag je mij altijd mailen of appen en denk ik graag met je mee. Dit kost je niets extra en is inbegrepen in het coachtraject.

Nieuwsgierig geworden?

Modellen en technieken

In de loop der jaren is mijn schatkist aan oefenmateriaal flink gevuld geraakt. Ik zet deze modellen en technieken, in overleg met jou, tijdens de sessies in. Een kleine greep uit mijn schatkist:

 • Acceptance & Commitment Therapy – ACT (Hayes)
 • Werk van Brené Brown
 • DISC (Marston) en Drijfveren
 • Emotionele gelaagdheid (Susan David, Marc Brackett, Lisa Feldman Barrett e.a.)
 • Focusing (Gendlin)
 • Karakterstructuren (Lowe)
 • Kernkwaliteiten (Ofman)
 • Lichaamswerk
 • Mindfulness
 • Systemisch werk (Hellinger)
 • The Work (Byron Katie)
 • Transactionele Analyse
 • Voice Dialogue (Hal & Sidra Stone)
 • Zelfcompassie (Kristin Neff)

Ben jij nieuwsgierig geworden naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan nu contact met mij op voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.