Over mij

Hai, ik ben Xandra.

Een open, sensitieve en betrokken coach met een achtergrond in life coaching, hoogsensitiviteit (HSP) en het voortgezet onderwijs. Als NOBCO-coach heb ik mij gespecialiseerd in perfectionisme, hooggevoeligheid en stress. Mijn coachstijl kun je omschrijven als invoelend, aandachtig, spiegelend en doortastend.

Zolang ik mij al kan herinneren, houd ik ervan om bomen te tekenen. Steeds dezelfde, maar dan nét even anders. Als kind van meermaals gescheiden ouders, 8 verhuizingen, 5 basisscholen en 3 middelbare scholen heb ik vanuit huis weinig wortels meegekregen. In de loop der jaren heeft deze boom, zonder dat ik mij hiervan bewust was, steeds meer loof en wortels gekregen. Net als ikzelf… 

Dankzij deze wortels kunnen zowel de boom als ik beter voeding opnemen; heb ik geleerd wat mij voedt, zoals de natuur opzoeken, persoonlijke ontwikkeling en sociaal contact. Zowel de boom als ik zijn veel meer tot bloei gekomen. Daarnaast kan ik door stevig geworteld te zijn, stormen beter doorstaan. 

Lange tijd heb ik niet mijn passie, coachen en psychologie, durven volgen. Ik bewandelde een pad van verwachtingen dat maatschappelijk verantwoord was, maar niet van mijzelf. Gaandeweg ben ik echter steeds meer mijn hart en gevoel gaan volgen. De weg ernaartoe was allerminst makkelijk, maar door mijn groei en het sterker wortelen heb ik meer bewustzijn gekregen en volg ik nu mijn eigen pad. 

Ik zie het als mijn missie om anderen te ondersteunen in hun proces naar meer wortels en meer tot bloei komen, zowel op werkgebied als privé. Als specialist help ik je omgaan met jouw perfectionisme, hoogsensitiviteit, het overwinnen van je burn-out en naar minder stress, zodat je eindelijk blijvend rust in je hoofd krijgt en succes en voldoening hebt op je werk en thuis!

Opleidingen en accreditaties

 • Post-hbo Levenscoach – Sonnevelt Opleidingen
 • Specialisatie Hoogsensitiviteit – Susan Marletta Hart
 • Voice Dialogue vervolgopleiding – Het Balkon Opleidingscentrum
 • Voice Dialogue en Trauma – Het Balkon Opleidingscentrum
 • Gecertificeerd DISC gedrags- en Drijfveren analyse trainer – Talent First
 • (verwacht: sept 2023) ACT-basiscursus – ACT in Actie
 • Aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroeps Coaches (NOBCO)
 • Aangesloten bij Coachfinder
 • Als NOBCO lid volg ik met regelmaat workshops, lezingen en masterclasses op het gebied van psychologie
 • Bachelor of Education – Hogeschool Rotterdam
 • Pre-Master English Literature and Culture – Leiden University
 • Aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO)
Uitstekend
Gebaseerd op 15 recensies
Angelique Haak
Angelique Haak
2023-06-08
Het coachingstraject dat ik bij Xandra volgde heeft me geleerd liever voor mezelf te zijn, meer in contact te komen met mijn gevoel in plaats van in de ratio te duiken en meer rust en balans voor en vooral ín mezelf te creëren. Dankzij Xandra’s aandachtige, kundige en liefdevolle begeleiding kan ik terugkijken op een zeer waardevol traject, waar ik nog veel profijt en plezier van ga hebben voor de rest van mijn leven. Ik kan het elke perfectionist/hsp-er/stresskip die blijer door het leven wil gaan aanraden!
Richard Nieuwenhuizen
Richard Nieuwenhuizen
2023-06-03
Het traject bij XvM coaching heeft mij geholpen om het verleden los te laten en weer te gaan leven in het hier en nu. Na een sceptische periode, gezien ik al meerdere coaching trajecten heb doorlopen in het verleden, toch op aanraden van mijn omgeving de stap gemaakt en achteraf de beste stap die ik kon maken. XvM Coaching heeft mij echt begrepen gedurende het traject, goede handvatten meegegeven en niet meer alleen mijn gedachte, maar ook het gevoel nu een prominente plek gegeven om met de uitdagingen van het leven om te gaan. Ik zal de technieken blijven toepassen en trots terugkijken op een presentatie die ik in het traject heb gerealiseerd.
Dyonne van der Ven
Dyonne van der Ven
2023-01-07
Ik heb mijn coachtraject als zeer prettig ervaren. Het was af en toe wat intens, maar Xandra wist altijd de oefeningen waar nodig aan te passen en me gerust te stellen. Ik merk aan mezelf dat ik dankzij het coachtraject grote stappen heb gemaakt wat betreft keuzestress (en stress überhaupt). Ik zou Xandra zeker aanraden.
Robin Ruissen
Robin Ruissen
2023-01-02
Een coach die fijn naar je luistert, mee denkt, en ook klaar staat voor als je er even toch niet uit komt. De combinatie van zowel van online als zo nu afspreken op locatie geeft een vertrouwd maar ook fijn huiselijk gevoel. ze heeft dan ook gezorgd dat we in een korte tijd veel hebben kunnen bereiken. Heb meer rust en een hoop duidelijkheid, dank hiervoor
Monique Gram
Monique Gram
2022-11-28
Ik heb een intens maar prettig coachingstraject doorlopen met behulp van Xandra. Alle sessies (zowel live als online) zijn wekelijks persoonlijk afgestemd. Hierin heb je als coachee veel ruimte om te bespreken wat je op het moment bezighoud en waar je hulp bij zoekt. Xandra geeft goede oefeningen en tools om je hierbij verder te helpen. Daarbij wordt, indien van toepassing, het stukje HSP goed meegenomen in het traject wat mij goed geholpen heeft om mezelf beter te begrijpen. Als laatste wil ik toevoegen dat Xandra laagdrempelig bereikbaar is, zelfs nu ik het coachingstraject heb afgerond kan ik haar bereiken via mail of Whatsapp als ik vast zou lopen. Mocht je nog twijfelen; je kan nooit slechter uit het traject komen, zeker niet met Xandra als coach
Angelique Vriens
Angelique Vriens
2022-08-22
Het is nu bijna een jaar geleden dat we in aanraking zijn gekomen met de coaching kwaliteiten van Xandra. Wij waren naarstig op zoek naar een coach die onze dochter kon helpen met een zeer moeilijke fase in haar jonge leven. We zijn ontzettend dankbaar dat Xandra haar heeft weten te helpen met het leren loslaten en dingen minder persoonlijk aan te trekken. De combinatie van Xandra haar ervaring als leerkracht en als HSP coach samen met de uitdagingen van onze dochter bleek zeer sterk. Daarnaast heeft het onze dochter én ons veel inzichten gebracht in hoog sensitiviteit en wat dit nu echt betekent. En hoe je deze mooie eigenschap kan omarmen.
Vera Scheurkogel
Vera Scheurkogel
2022-08-05
"Al tijdens het eerste gesprek voelde ik me erg op mijn gemak. Fijn om gelijk die vertrouwensband te voelen! Ik heb veel handvatten gekregen. Kan beter mijn grenzen bewaken en ben compassievoller voor mijzelf geworden. Nu neem ik dat moment om tot mezelf te komen, ben liever voor mijzelf en authentieker geworden. Coaching bij Xandra zou ik aan iedereen aanbevelen, maar vooral mensen die het lastig vinden grenzen aan te geven, die kampen met perfectionisme."
Gianmarco Nalin
Gianmarco Nalin
2022-01-04
I had the chance to work with Xandra during my business English course. Xandra has been a wonderful teacher, always available to help whenever needed. Precise when providing corrections, it's been a pleasure improving my English with her.

Ervaringen

Ik heb veel gehad aan de gesprekken met Xandra. Door de oefeningen lukte het mij rust te krijgen en tegelijkertijd mijn schouders eronder te zetten om mijn doelen te behalen. Wat voelt het goed om stappen te maken en vooruitgang te zien. Ik kan weer ademen. Bedankt!

Lifecoach client Bjorn la Tulippe

Bjorn la Tulippe, style director

Xandra is open, oprecht en enthousiast. Dit creëerde direct een veilige omgeving waarin ik het gevoel kreeg dat ik alles kon zeggen. Xandra voelt goed aan wanneer je in je hoofd zit en met oefeningen bracht ze mij weer tot rust om terug in het gevoel te komen. Bedankt, Xandra, voor jouw energie, passie voor coachen, openheid en eerlijkheid!

Lifecoach client Felix Tan

Felix Tan, business controller

Met een traject dat speciaal op mijn situatie is afgestemd, heeft Xandra mij de juiste hulpmiddelen gegeven om uit een burn-out te komen. Met haar hulp en doorzettingsvermogen heb ik weer de energie kunnen vinden om weer volop aan het leven deel te kunnen nemen.

Stress en burn-out herstel client Ivo Beek

Ivo Beek, data-architect en ondernemer

Coaching bij Xandra heb ik als een verheldering en opluchting ervaren. Xandra nam de tijd en energie om tot het gewenste resultaat te komen. De combi face-to-face en online bleek heel fijn. Door het traject durf ik meer te uiten, tijd voor mijzelf te nemen, kan ik makkelijker met gevoelens omgaan, dingen beter een plaats geven en pak ik de rust die nodig is.

Robin, Decorbouwer

Toen ik het traject bij Xandra inging, zat ik al enige tijd thuis door een burn-out.

Het traject was pittig, maar het is heel prettig om progressie te zien. Xandra’s aanpak is heel persoonlijk. Samen hebben we onderzocht op een diepere laag en meer gedaan dan alleen naar de symptomen kijken. De sessies waren zowel fysiek als online en ik heb geen enkel verschil hiertussen gemerkt.

Ik weet beter wat ik leuk vind en leef meer naar mijn waarden. Ik luister naar mijn gevoel en lichaam en kan gemakkelijker keuzes maken. Ik ben van de sneltrein afgestapt en leef bewuster. Ik kan weer genieten en zou coaching door Xandra zeker aanraden!

Christine, Journalist

Door de coaching heb ik inzicht gekregen in de oorzaken van mijn energietekort, ken ik mijn valkuilen en patronen en heb ik handvatten gekregen om hiermee om te gaan. Ik heb veel meer energie en kan mijn to-do lijst weer afvinken.

Dankzij de Voice Dialogue sessies met Xandra herken ik mijn “ikken” en geef ik die bewust wel of niet de ruimte. Mijn grootste eye-opener is dat ik een grote pleaser ben. Door de coaching kan ik makkelijker ‘nee’ zeggen en mijn grenzen bewaken. Hierdoor ervaar ik meer rust, zowel privé als op het werk.

De coaching heeft me supergoed geholpen en daar ben ik erg blij mee. Xandra, dank je wel voor alle hulp!

Alwin, Finance Administrator

Lees meer over wat anderen over Xvm Coaching zeggen:

Ben jij nieuwsgierig geworden naar wat ik voor jou kan betekenen? Plan dan nu direct een afspraak voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij.