Wat anderen over Xandra zeggen

Hieronder kun je de reviews en ervaringen lezen van coachees uit mijn praktijk en trainingen.

Ervaringen coaching

Angelique Haak, auteur

Ten tijde van een burn-out kwam ik in contact met Xandra. Op de site van XvM Coaching las ik dat zij haar coachstijl zelf omschreef als invoelend, aandachtig, spiegelend en doortastend en bij onze eerste kennismaking merkte ik al dat hier geen woord teveel aan was. Tijdens een uitgebreide eerste ‘deep-dive’ luisterde ze naar waar ik op dat moment tegenaan liep en wat ik graag wilde bereiken met het coachingstraject. Deze doelen werden helder geformuleerd vastgelegd, zodat ik precies wist waarmee ik tijdens mijn traject aan de slag zou gaan. Dit voelde voor mij heel prettig, in een fase van mijn leven waarin ik zelf het overzicht even kwijt was.

Het coachingstraject zelf bestond uit meerdere sessies die afwisselend online en op locatie plaatsvonden; voor mij een fijne combinatie. Aanvankelijk maakte ik me zorgen of ik me tijdens de sessies wel voldoende open zou durven stellen, maar door de veilige setting die Xandra creëert, was dit geen belemmering. Tijdens de sessies zette zij diverse technieken en oefeningen in om te werken aan de thema’s die me op dat moment bezighielden, maar ook buiten de sessies om voorzag ze me steeds van nieuwe oefeningen, podcasts, boekentips, verdiepende informatie e.d., zodat ik ook dan bezig bleef met mijn ontwikkeling. Ook de coachverslagen die ik na elke sessie ‘moest’ schrijven hielpen goed om te reflecteren, te beseffen wat ik al bereikt had en wat er nog aandacht nodig had.

Een paar maanden verder ben ik enorm dankbaar voor Xandra’s kundige en liefdevolle begeleiding, die me echt heeft geleerd liever voor mezelf te zijn, meer in contact te komen met mijn gevoel in plaats van in de ratio te duiken en meer rust en balans voor en vooral ín mezelf te creëren. Wat een waardevol traject, waar ik nog veel profijt en plezier van ga hebben voor de rest van mijn leven. Ik kan het elke perfectionist / HSP / stresskip die blijer door het leven wil gaan aanraden!

Ik zocht een coach omdat ik me constant rusteloos voelde, geen ruimte in mijn hoofd had voor ontspanning en geïrriteerd raakte omdat dingen niet gingen zoals ik het in mijn hoofd had. Ik had een constant gevoel van controle móeten hebben. Dit wilde ik echt niet meer! Eigenlijk wilde ik alles graag zelf oplossen, maar ik realiseer me nu dat ik het niet alleen hoef te doen.

Xandra’s aanpak is heel persoonsgericht. In het begin was dat even wennen. De coaching werd per sessie afgestemd op wat er bij mij op dat moment speelde. Fijn dat je veel technieken meekrijgt en zo kan voelen wat wel en niet voor je werkt.

Het coachtraject was intens, maar op een goede manier. Ik had niet verwacht dat de coaching zoveel impact zou hebben.
Heel fijn vond ik dat Xandra via mail of app altijd bereikbaar voor mij was. Omdat we elkaar wekelijks zagen, kon ik mijn gevoel niet meer verstoppen en gingen we dieper het proces in.
Van tevoren dacht ik dat je met perfectionisme geboren wordt, maar heb geleerd dat het een trauma-respons is. Dus je kan er ook wat aan kan doen!

Ik wist wel dat ik niet echt mijn emoties voelde, maar dat was een soort van normaal. Nu heb ik inzicht in waarom ik op een bepaalde manier reageer en kan ik voelen waar het vandaan komt. Ik kies ervoor anders te reageren en merk dat mijn omgeving door mijn proces ook positief beïnvloed wordt. Er ontstaat meer ruimte voor de ander en ik begrijp ook beter wat anderen ervaren. Ook mijzelf als HSP begrijp ik nu veel beter. Ik durf gezonde grenzen te stellen, zodat ik van de ontspanningsmomenten kan genieten. Ik kan dingen loslaten, ervaar rust en heb vrede met imperfectie.

Ik geef mijn coach en het coachtraject een dikke 10!

Monique, verpleegkundige
HSP jongere tiener keuzestress perfectionist
Dyonne, Scholier

In het begin vond ik het wel spannend om gecoacht te worden, maar dat werd al snel minder. Xandra kon me altijd wel geruststellen of kalmeren wanneer ik het spannend vond. Ik heb de coaching als erg fijn ervaren.

Ik had heel erg moeite met keuzes maken en kreeg er veel stress van. Zat veel in mijn hoofd, maar daar hebben we samen aan gewerkt en ik kon steeds beter bij mijn gevoel komen.

Sterk vond ik de manier van omgaan met en het eventueel aanpassen van sessies en oefeningen, zodat ze goed bij mij passen.

Ik heb geleerd op te merken wanneer ik overprikkeld raak en hoe ik er dan het beste mee om kan gaan. Daarnaast heb ik ook geleerd hoe ik bij mijn gevoel kan komen en hoe dat helpt in het rustig blijven bij het maken van een keuze.

Het coachen heeft goed geholpen en daar ben ik erg blij mee.

Hoi Xandra,

Bedankt voor weer een fijne coachingsessie. Ik waardeer jouw aanpak enorm en merk nu al verschillen op met voor- en na. 
Heel erg fijn!

Pleaser burn-out hsp perfectionisme
A., nieuwe deelnemer 6-maanden coachtraject ‘Goed zoals je bent’

Robin, Decorbouwer

Coaching bij Xandra heb ik als een verheldering en opluchting ervaren. Ik relativeer nu meer en heb meer begrip voor mijzelf gekregen.

Door stress en drukte blokkeerde ik snel. Ik liep vast in emoties en kon dat geen plaats geven. Alles werd teveel. De kennis en kunde over hoogsensitiviteit hielp enorm. Nu kan ik prikkels beter filteren en neem ik eerder rust.

Voor we startten heb ik even getwijfeld over de combi online & face to face sessies, maar dit bleek juist een hele fijne combinatie. Dat een deel vanuit huis was, in mijn vertrouwde omgeving en eigen cocon, had juist een meerwaarde.

Ik kijk positief terug op het traject, want kijk eens naar wat we in relatief korte tijd allemaal bereikt hebben! Heel fijn was ook hoe snel we al aan de slag konden. Het zijn waardevolle sessies geweest, met veel begrip vanuit Xandra. Het was te merken dat ze de tijd en energie nam om tot het gewenste resultaat te komen. Als ik over dingen heen praatte, bracht Xandra mij met zachte confrontatie weer terug naar de kern. Doordat ik naast onze sessies een beroep op haar kon doen, realiseerde ik me “ze staat echt achter me wanneer ik dat nodig heb!”. Door dit vertrouwen kon ik ook opener zijn.

Door de tafelopstelling oefening heb ik met een helicopterview naar mijn systeem van herkomst kunnen kijken en patronen kunnen doorzien en doorbreken. Nu herken ik mijn pleaser en neem op tijd een stapje terug.

Ik voel me een stuk zelfverzekerder, kan makkelijker tijd voor mijzelf nemen. Ik ben opener, heb meer plezier, kan makkelijker met gevoelens omgaan en de rust pakken die nodig is.

We zijn dit coachtraject aangegaan omdat we zelf niet meer wisten hoe we weer een glimlach op het gezicht van onze 13-jarige dochter N. konden krijgen. Ze was erg moe en ons gevoel ging richting wanhoop. Ook al kostten de sessies haar in het begin heel veel energie, na de eerste afspraak was er ook direct opluchting; “iemand die weet wat ik voel!”

Door de ervaring die Xandra uit verschillende beroepen, zoals het docentschap, meeneemt, kon zij heel snel plaatsen wat er speelde. Omdat zij het voor zich zag, hoefde N. niet alles helemaal uit te leggen. De juiste woorden vinden is voor volwassenen al zo lastig en op die leeftijd alleen maar zwaarder! 
Door de coaching bij Xandra is N. in staat om sneller dingen los te laten, dingen minder persoonlijk aan te trekken, en heeft ze ruimte in haar hoofd gekregen om weer te lachen en ontspannen. De combinatie van online en face-to-face sessies vonden wij heel sterk.

HSP is zowel voor N. als voor ons de grootste eye-opener geweest. Nu ze meer kennis heeft over hoogsensitiviteit, heeft ze meer begrip gekregen voor zichzelf. Ze heeft nu een gevoel van acceptatie; “dit hoort bij mij en daar heb ik handvatten bij nodig”. Ze is door de pijn heengegaan en heeft grote stappen gemaakt. Ze heeft zelfs een werkstuk over HSP gemaakt!
N. weet nu veel beter wie zij is. Ze heeft geleerd dat ze dingen aanvoelt en hoe ze om kan gaan met deze eigenschap. Ze heeft ook weer vertrouwen in school én in haar eigen kunnen. N. haalt veel hogere cijfers en heeft tijdens de toetsweek zelfs helemaal geen stress ervaren. Dit was voor de coaching wel anders. Verder heeft ze haar creatieve hobby’s weer opgepakt, heeft ze meer plezier en is er ruimte voor een ander carrièrebeeld. 

Ik zou een coachtraject bij Xandra 100% zeker aanbevelen aan anderen! Ook en vooral aan jongeren en jongvolwassenen, zeker nu ze met zoveel dingen worstelen. Niet alles hoeft een strijd te zijn. Je mag hulp vragen! 

Angelique, Moeder van N.

Vera Scheurkogel, Huidtherapeute

Al tijdens het eerste gesprek voelde ik me erg op mijn gemak. Het was duidelijk dat ik door Xandra niet beoordeeld zou worden en vrijuit kon praten. Fijn om gelijk die vertrouwensband te voelen!

Door het coachtraject heb ik mijzelf op een andere manier leren kennen. Doordat ik weet waar dingen vandaan zijn gekomen, weet ik hoe ik ermee om moet gaan. Ik ben beter in het herkennen, erkennen en ernaar handelen. Ook geef ik beter mijn grenzen aan en voel meer rust in mijn lijf.
Tegenwoordig merk ik zelfs dat ik ook in onrustige periodes beter mijn grenzen kan bewaken. Ik leef nu meer voor mijzelf i.p.v. de ander. Ook ben ik compassievoller voor mijzelf geworden. Als ik veel prikkeling ervaar, dan mag ik dat moment nemen om tot mezelf te komen, dus ben liever voor mijzelf en authentieker geworden. Ik sta meer in voor mijzelf, kom uit voor mijn kunnen en doe dat waar ik achter sta.

Ik heb veel handvatten gekregen. De tools die ik naast de sessies kreeg waren heel fijn, zoals podcasts, boeken en opdrachten van o.a. Brené Brown. Dat voelde speels.
Ik heb heel veel eye-openers gehad, maar de grootste waren toch wel de momentjes na het Focussen & Sensen en Voice Dialogue: “Oooh, daar komt dit gedrag of dit gevoel vandaan!”. Zie nu in hoe situaties van vroeger me hebben gevormd tot wie ik nu ben. Daardoor heb ik er afstand van kunnen nemen en reageer ik anders op situaties.
Ook mijn omgeving merkt dat ik beter in mijn vel zit, mijn grenzen op tijd en respectvol aangeef. Dat ik anders communiceer, waardoor zij dat ook doen.
Verder herken ik de verschillende Vera’s in mijzelf. Tegenover de Perfectionist staat een Compassievolle kant en die laat ik nu bewust vaker toe.

Coaching bij Xandra zou ik eigenlijk aan iedereen aanbevelen, maar vooral mensen die het lastig vinden grenzen aan te geven en die kampen met perfectionisme. Vervelend hoe het je leven beïnvloedt, terwijl je er zoveel aan kunt doen. Ook mensen die met hoge werkdruk zitten of zelfs tegen een burn-out aanzitten zou ik dit traject aanraden. Mensen die ervoor openstaan om een betere versie van zichzelf te worden.

Toen ik het coachtraject met Xandra aanging, kreeg ik weinig gedaan en kostte alles mij veel energie. De oorzaak hiervan wist ik niet; artsen zeiden dat ik mogelijk een burn-out had. Zelf had ik al van alles geprobeerd en niets hielp.
Door de coaching heb ik meer inzicht gekregen in de oorzaken van mijn klachten en ken ik mijn valkuilen, en patronen, en heb ik handvatten gekregen om hiermee om te gaan. Ik heb veel meer energie en kan mijn to-do lijst weer afvinken (of downgraden).

Dankzij de Voice Dialogue sessies met Xandra herken ik mijn “ikken” en geef ik die bewust wel of niet de ruimte. Mijn grootste eye-opener is dat ik een echte Pleaser ben. Door de coaching ben ik daar nu bewuster mee bezig. Ik kan makkelijker ‘nee’ zeggen en mijn grenzen bewaken. Hierdoor ervaar ik meer rust, zowel privé als op het werk.
Mooi om te zien dat we in relatief korte tijd al zoveel hebben bereikt. De coaching heeft me supergoed geholpen en daar ben ik erg blij mee. Xandra, dank je wel voor alle hulp!

Alwin, Finance Administrator

Alwin, Finance Administrator

Christine, Journalist

Toen ik het traject bij Xandra inging, zat ik al enige tijd thuis door een burn-out. Ik voelde mij gejaagd, moedeloos en piekerde veel.
Nadat ik het vertrouwen in andere hulpverlening verloren had, heb ik mij bij Xandra toch open durven stellen. Bij haar durfde ik kwetsbaar te zijn en ik had een prettig gevoel bij haar, mede doordat zij zichzelf open opstelde. Het was ook fijn om met iemand te spreken die meer van mijn leeftijd is.

Het traject was pittig, maar het is heel prettig om progressie te zien. Xandra’s aanpak is heel persoonlijk. Ik voelde me gezien en gehoord. Ik heb echt de oorzaak van mijn coachvraag aan kunnen pakken. Samen hebben we onderzocht op een diepere laag en meer gedaan dan alleen naar de symptomen kijken. De sessies waren zowel fysiek als online en ik heb geen enkel verschil hiertussen gemerkt.

Inmiddels heb ik veel inzichten gekregen en rust teruggevonden. Ik heb mijzelf beter leren kennen; weet beter wat ik leuk vind en leef meer naar mijn waarden. Ik luister naar mijn gevoel en lichaam en kan gemakkelijker keuzes maken. Ik ben van de sneltrein afgestapt en leef bewuster. Ik kan weer genieten en zou coaching door Xandra zeker aanraden!

Christine, Journalist

Xandra is open, oprecht en enthousiast. Dit creëerde direct een veilige omgeving waarin ik het gevoel kreeg dat ik alles kon zeggen. Daarnaast was Xandra geïnteresseerd in mijn verhaal en maakte ze mij bewust van mijn eigen lichaamstaal. Dit gaf mooie inzichten.
Tijdens de oefeningen deed Xandra enthousiast mee, waardoor ik ze volledig zonder schaamte durfde te doen. De oefeningen hebben dan ook mooie inzichten meegegeven.
Xandra voelt goed aan wanneer je in je hoofd zit en heeft mij hier dan ook een aantal keer op betrapt. Door middel van ademhalingsoefeningen bracht ze mij vervolgens weer tot rust om terug in het gevoel te komen. Heel handig om dit soort situaties ook in het dagelijks leven te kunnen herkennen!

Felix Tan, business controller

Bjorn la Tulippe, style director

Ik heb veel gehad aan de gesprekken met Xandra. Een hele tijd liep ik wat onrustig rond met m’n gedachten en emoties overal en nergens, behalve daar waar ze moesten zijn. Ik kampte met onzekere gevoelens die ik niet goed kon plaatsen of tot rust kon brengen. Met de juiste oefeningen lukte mij dit al grotendeels! Het andere deel is vanuit doe-kracht gekomen; het coachen heeft mij laten inzien dat als je iets wilt, je er echt een keer je schouders onder moet zetten. In je comfort zone blijven is ook niet alles. En wat voelt het goed om stappen te maken en vooruitgang te zien. Ik kan weer ademen. Bedankt!

Bjorn la Tulippe, style director

Met een traject dat speciaal op mijn situatie is afgestemd, heeft Xandra mij de juiste hulpmiddelen gegeven om uit een burn-out te komen. Met haar hulp en doorzettingsvermogen heb ik weer de energie kunnen vinden om weer volop aan het leven deel te kunnen nemen.

Ivo Beek, data-architect en ondernemer
Ivo Beek, data-architect en ondernemer
Jess Bannister, English teacher

I want to say a huge thank you to Xandra for the coaching session she gave me. Throughout it, she was so gentle and kind. I felt safe to open up to her despite the delicate nature of the topics I was talking about.
She was very skilled at getting to the route of the issue and helping me to visualise the feelings I was experiencing. She was also incredibly patient when teaching me techniques and used humour as a tool to alleviate the anxiety.
She is incredible at what she does and has a real gift for helping people. Since the session, I have gone on to employ a lot of the techniques she gave me and will continue to do so in the future.

Ik heb Xandra leren kennen als een doortastende coach in mijn coach-opleiding. Ze werkt vanuit gevoel en sensitiviteit en heeft snel door wat het probleem bij de cliënt is. Daarnaast is Xandra een open persoonlijkheid en is makkelijk toegankelijk en benaderbaar als coach.

Onno Meijlis, Teamleider in de zorg

Ervaringen trainingen

After 21 lessons with Xandra, I can truly say that her humanity, patience, and support throughout this process really made a difference. Having a teacher who works hard to understand your background and help you to level up your knowledge, in the best way possible during pandemic with online classes, is quite rare. Thanks to her I had the best learning experience.

Roberta Dessi, recruiter

I had the chance to work with Xandra during my business English course. Xandra has been a wonderful teacher, always available to help whenever needed. Precise when providing corrections, it’s been a pleasure improving my English with her.

Gianmarco Nalin, senior backend developer

Hele fijne lessen business English b2+. Erg goede begeleiding en er wordt echt de tijd gegeven. Heel veel van geleerd!

Samantha van Dijk, finance administrator

Ik heb Xandra leren kennen bij Business Engels cursus via mijn werk. Xandra is erg vriendelijk, enthousiast en professioneel. Ze kan goed uitleg geven en motiveren om beter te worden. Top docent. Zeker een aanrader.

Toma Fita, cursist

Wil je Business English leren in een gemoedelijke sfeer en met een professionele begeleider, dan ben je bij XvM Coaching aan het juiste adres. Xandra geeft je meteen een vertrouwd gevoel hierdoor kijk je iedere week weer uit naar Engelse les.

Tamara van Vliet, cursist

Xandra provided us a Business English course of 10 lessons. The participants were enthusiastic about the approach. Xandra created a secure environment, where learning and having a laugh is perfectly combined.

Edith Oorsprong, HR Adviseur

Deze reviews zijn schriftelijk afgegeven of online via LinkedIn.