Personal lifecoach

Onderzoek van Psychologie Magazine wijst uit dat 1 op de 5 Nederlanders op dit moment een vraag of probleem heeft waarbij ze graag professionele hulp zouden willen. Bijna een kwart (22%) loopt bij een coach of heeft dat ooit gedaan en bijna tweederde (63%) is binnen 6 sessies klaar. De voornaamste redenen hiervoor zijn stress en werk-privé balans. Een life coach is hierbij uitermate geschikt om te helpen. 

Wat is life coaching?

Heb jij het gevoel dat er meer in je zit dan dat je er nu uithaalt? Weet je niet goed welke kant je met je leven op wilt? Zie je er tegenop om iedere dag naar je werk te gaan? Zomaar een greep uit de vragen waarmee een life coach kan helpen. 

Life coaching heeft betrekking op alle uiteenlopende levensgebieden, zoals werk, persoonlijke ontwikkeling, relaties, passie en zingeving. Als life coach houd ik mij niet zozeer bezig met wat het probleem heeft veroorzaakt, maar juist met wat het in stand houdt.
Wat maakt dat het voor jou lastig is om keuzes te maken? Wat houdt jou tegen om je potentie volledig te vervullen? Welke angst schuilt er achter het perfectionisme en welke overtuigingen heb jij die dit in stand houden? Wat maakt dat je zoveel stress ervaart op de werkvloer en wat houdt jou tegen om eens echt te ontspannen? Samen kijken we dus niet zozeer naar één enkel voorval, maar juist naar de patronen die hierin terugkomen en wat dit voor jou betekent. 

Als gecertificeerd life coach help ik jou met uiteenlopende vragen, zoals: 

 • Hoe kan ik de balans tussen werk en privé verbeteren?
 • Hoe krijg ik weer plezier in en haal ik  energie uit mijn werk?
 • Hoe kan ik mij minder laten beïnvloeden door wat anderen van mij denken?
 • Hoe krijg ik dat negatieve stemmetje stil?
 • Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen? 
 • Wat zijn mijn grenzen en hoe leer ik deze beter aangeven?
 • Hoe leer ik vaker ‘nee’ te zeggen en blijf ik beter bij mijzelf?
 • Hoe kan ik mijn perfectionisme en behoefte aan controle meer loslaten?
 • Hoe kan ik milder worden voor mijzelf?
 • Hoe kan ik beter naar mijn gevoel en behoeften luisteren?
 • Hoe kan ik beter omgaan met stress?

Tijdens een coachtraject krijg je inzicht in je patronen, drijfveren, valkuilen en talenten, en werken we aan bewustwording en authenticiteit. Door deze inzichten kom je dichter bij jezelf en weet je beter wie je bent, wat je wilt en wat je kan. Met deze kennis gaan we aan de slag met jouw hulpvraag en werken we aan het behalen van jouw persoonlijke doel.

Wat levert het je op?

Tijdens het coachtraject leer jij de regie over je leven weer in eigen handen te nemen. Aan het eind van het coachtraject: 

 • Heb je meer inzicht in jouw persoonlijke thema’s en weet je beter om te gaan met jouw valkuilen
 • Durf jij meer je authentieke zelf te zijn
 • Ben je zelfverzekerder en meer in contact met jezelf
 • Ben je mentaal veerkrachtiger en kun je beter omgaan met stress
 • Voel je je energieker en ervaar je meer rust
 • Vertrouw je meer op je gevoel en richt je je leven in zoals jij dat wilt

Het traject

Intakegesprek

Voorafgaand aan ieder coachtraject vindt er een gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek plaats tussen ons. Wanneer we er hierna allebei een goed gevoel bij hebben, maken we een schatting van het aantal benodigde sessies.

Start van het traject

Ieder coachtraject start vervolgens met (het formuleren van) een hulpvraag, waarmee we het doel van het traject concreet maken. Hoe concreter de hulpvraag, des te korter het traject kan zijn. Soms worden er meerdere hulpvragen in één traject behandeld, andere keren liggen de vragen te ver uit elkaar en is het beter dit op te breken over meerdere trajecten. De meeste trajecten bestaan uit 5 tot 10 sessies. Deze kunnen zowel face-2-face als online plaatsvinden.

Tijdens het traject

Door middel van het stellen van gerichte vragen en het toepassen van coachmethoden, ondersteun ik jou om jouw doelen te behalen. Mijn meest gebruikte coachtools zijn visualisaties, focussen & sensen, voice dialogue, opstellingen/systemisch werk, karakterstructuren, transactionele analyse, The Work van Byron Katie en lichaamswerk.


Ik bied geen kant-en-klare oplossingen, want deze moeten immers vanuit de cliënt zelf komen. Hierdoor krijgen we een gepersonaliseerd traject. Omdat een coachtraject meer omvat dan eens in de week een contactmoment, krijg je huiswerk mee, zoals schrijfopdrachten en praktijkoefeningen, en gaan we waar nodig online nog verder de diepte in. Tijdens het traject anticiperen we ook op de tijd na coaching door het formuleren van als-dan-plannen; hoe houd je je aan je doelen wanneer er een struikelblok op je pad komt?

Een lifecoachingstraject helpt je om de balans terug te vinden en telkens weer een stukje dichter bij jezelf te komen.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar wat ik voor jou kan betekenen? Plan dan nu direct een afspraak voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij.