Werkwijze

Kennismakingsgesprek

Intakegesprek

We starten met een vrijblijvend intakegesprek. Dit gesprek duurt tussen de 1 en 1,5 uur. Vooraf vraag ik je mijn intakeformulier in te vullen. Je gegevens worden te allen tijde vertrouwelijk behandeld. Wanneer je het prettig vindt om vooraf kort telefonisch kennis te maken, is dit (kosteloos) ook mogelijk. 

Tijdens de intake maken we kennis, verkennen we jouw coachvraag en bespreken we op welke manier ik jou het beste kan begeleiden. Ook licht ik je de ethische code toe waarmee ik via de NOBCO werk. Je gaat met dit vrijblijvende intakegesprek geen verplichtingen aan. 
We ontdekken in dit gesprek ook samen of er een klik is en formuleren het doel dat je met het traject wilt bereiken, wat je thuis nog aan mag passen wanneer je dat wilt. 
Na het gesprek heb je een paar dagen de ruimte om te bedenken of je met mij als coach verder wilt. Wanneer je besluit verder te gaan, dan was dit gesprek blijkbaar van waarde en rekenen we het ook af tegen het tarief van een regulier coachgesprek. Wanneer je besluit dat je niet verdergaat, dan nemen we vriendelijk afscheid en hoop ik je toch een beetje op weg geholpen te hebben. Er volgt dan geen factuur.   

Na de intake

Na de intake stel ik een plan van aanpak op, welke we de eerste sessie bespreken. Ook stuur ik je een uitnodiging voor de Coaching Monitor toe, waarmee we de voortgang van je coachtraject kunnen meten. Dit doen we alleen wanneer jij je daar gemakkelijk bij voelt. 
Verder stel ik een coachcontract op waarin je doelen en alle afspraken op een rij staan. 

Gesprekken

Op het moment coach ik uitsluitend online. De ervaring leert dat deze manier van werken net zo waardevol is als face to face coaching. Voor deze sessies reken ik wel een lager tarief dan in de coachruimte. De frequentie van de gesprekken bepaal jij, al zal ik je wel een voorstel doen. Na ieder gesprek vraag ik je een verslag te schrijven en geef ik je huiswerk mee om de inzichten uit de gesprekken toe te passen in de praktijk, beter te leren ontspannen of nieuw gedrag te oefenen.

Evaluatie

Zodra je je doelen hebt bereikt, evalueren we het traject. Mocht je ervoor hebben gekozen de Coaching Monitor te benutten, betrekken we dit in onze evaluatie. Sowieso ontvang je een evaluatieformulier en vraag ik je of je bereid bent een recensie te schrijven over het traject dat we samen doorlopen hebben.